Ce să și faci… în bus

Ce să și faci… în bus

5 metode care te vor face un călător model

Student sau nu, sunt sigur că folosești bus-ul frecvent (bine, nu sunt sigur, nu am nicio dovadă, dar sună bine așa și oricum, de când adevărul contează?) și întâmpini multe probleme care te fac să-ți bagi picioarele în el bus, de fapt să le scoți, și să mergi pe jos până la destinație. Nu e ușor să ieși teafăr dintr-o călătorie cu bus-ul. Cercetătorii britanici au spus că unul din 5 români are o zi mai tensionată după ce folosește bus-ul (a se citi prima paranteză). După numeroase studii și nopți pierdute în baruri după ce am coborât mai repede decât trebuia din troleu, am ajuns la 5 metode sigure și rapide care te vor face să devii Stăpânul Busurilor sau Greu de dat jos 2 sau Greu de dat jos 1, că de obicei prima parte e mai bună decât a doua. Așa că ia-ți în mână biletul de o singură călătorie și urmează pas cu pas ce delirez mai jos:

1. Urcă-te în bus înainte să coboare călătorii

Probabil că te gândești „Cum adică să fac asta? Eu știu că doar țăranii sau bătrânii se urcă înainte să coboare ceilalți… nu aș fi nesimțit dacă aș face asta?”, ei bine nu, nu ai fi, ești într-un mediu de supraviețuire, așa că trebuie să faci tot ce îți stă în putință ca să-ți fie ție bine în primul rând, restul nu mai contează. Fii pe fază și du-te imediat în ușa troleului care tocmai a oprit și fă-ți loc ca o vedetă prin mulțimea ce vrea să coboare. Să nu cumva să crezi că era normal să aștepți să coboare, să nu cumva să crezi că mulțimea te înjură, să nu cumva! Niciodată oamenii nu te vor înjura, toți te vor iubi și mai ales, ceea ce prietena ta nu o să-ți spună niciodată: nu e vina ta.

2. Nu există femei gravide, nu există vârstnici bolnavi, nu există oameni cu dizabilități

Într-un cuvânt: nu există oameni care au probleme, femei care sunt gravide și se simt rău, bătrâni care au muncit o viață întreagă și acum sunt bolnavi și pentru ei statul în picioare e un efort și ar fi o ușurare să se așeze, nu există oameni care să merite să stea jos, adică mi se pare deplasat ca tu, un om normal, fără probleme, să te ridici de pe scaunul care ți-e predestinat, scaunul pe care scrie numele tău și să lași pe altcineva să stea jos, mai ales dacă tu călătorești doar o stație.

3. Cine stă la geam, mă-sa-i…

Dacă vreodată ai găsit două locuri libere și te-ai așezat la geam, ai făcut o mare greșeală și trebuie să înveți din asta. Eu te înțeleg, nimeni nu-i perfect, toți facem greșeli, dar hai să înțelegem o dată pentru totdeauna că nu trebuie să ne așezăm la geam, pentru că astfel îi dăm ocazia unui alt om să se așeze lângă noi și să stea relaxat. Dacă prinzi două locuri libere trebuie să te pui pe cel mai aproape de tine pentru ca celălalt loc să fie precum banda de urgență de pe autostrăzi.

4. Respingerea apelurilor e pentru fraieri

Ăsta e motivul pentru care lumea se urcă în autobuz. Lumea trebuie să știe cine ești, cu cine vorbești și mai ales, ce vorbești. Nu lăsa conștiința să te facă să te simți prost că vorbești la telefon. Fă-o cât de tare poți, fii un actor de teatru. Spune-ți replicile atât de tare încât și spectatorul din ultimul rând să audă, pentru că de asta au dat bani călătorii pe bilet: să te audă pe tine cum vorbești cu prietenul tău cel mai bun, Laurențiu, despre cum îți curge sânge din aluniță.

5. „Coborâți?”

Să zicem că întâmpinăm o situație de urgență: mai sunt 8 stații până când trebuie să cobori. Ce faci? Nu îți permiți să aștepți, să te ridici de pe scaun când urmează stația respectivă și să cobori fără ca lumea să știe ce faci. Oamenii sunt răi, oamenii sunt puși la ușă înainte de a coborî fix pentru a nu te lăsa să ieși, pentru a te ține înăuntru până când autobuzul se retrage victorios, în aplauze la garaj. Ce e de făcut? Situațiile disperate cer măsuri disperate. Cu 8 stații înainte de a coborî, ridică-te, mergi în mulțime și socializează cu lumea, fă un studiu, întreabă-i tare și răspicat: „Coborâți?”. Secretul constă în a-i întreba pe oamenii din fața ta nu doar o dată, ci de 8 ori, adică o dată pe stație. Respectă această formulă și te asigur că vei fi respectat.

S-a făcut cam târziu și simt că deja v-am ajutat prea mult. Încercați metodele de mai sus și scrieți-ne pe pagina pe Facebook cât de frumos a devenit mersul cu busul. Dacă aceste metode nu funcționează pentru cineva, asta e, Laurențiu, lasă troleul și ajută-ți prietenul că are din nou probleme cu alunița.

Share Button

One thought on “Ce să și faci… în bus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook
Facebook