Ce să nu faci… în cămin

Ce să nu faci… în cămin

Pentru cei care vor să se mute în cămin, m-am gândit să vă ofer câteva tips-uri despre cum e să-ți împarți viața cu alți oameni (de cele mai multe ori necunoscuți) și ce nu e ok să faci când alegi să trăiești în cămin. Acest articol îți va fi folositor dacă ești în primul an de facultate și pleci din confortul casei tale drăguțe dar și dacă deja ai ceva experiență cu traiul în cămin dar poate încă ai nevoie de aceste sfaturi.

1. Nu îți aduce un tir de lucruri cu tine

Când îți faci bagajele ca să te muți în cămin gândește-te că o să împarți o cameră destul de mică cu alte câteva persoane iar tot spațiul tău din cameră este un pat, o jumătate de dulap și un raft, așa că, nu lua cu tine foarte multe lucruri pentru că nu o sa ai unde să le pui pe toate.

College Moving GIF by UW-Milwaukee - Find & Share on GIPHY

2. Nu „împrumuta” lucruri sau mâncare de la colegii de cameră fără să întrebi

Există și persoane care nu sunt obișnuite să își împartă cu ceilalți lucrurile sau pur si simplu nu le place, așa că, întreabă înainte să iei ceva ca să eviți o posibilă ceartă.

Stealing Shirley Temple GIF - Find & Share on GIPHY

3. Nu face pe inabordabilul/inabordabila

Încearcă să fii cât mai sociabil/ă și să îți cunoști colegii/colegele de cameră.

Sassy GIF - Find & Share on GIPHY

4. Nu sta să vorbești non-stop cu iubi la telefon

Bineînțeles că nu îți interzice nimeni să vorbești la telefon în camera de cămin dar nu exagera… mai ales când ai o ceartă cu ,,iubi” că nu e curios nimeni de dramele tale.

The Simpsons Hearts GIF - Find & Share on GIPHY

5. Nu te lăsa influențat de colegii de cameră să mergi cu ei în club dacă tu mâine ai seminar de la 8

Poți să mai faci excepție de la regula asta din când în când, ești la facultate (Have fun!) dar nu exagera, presupun că vrei să termini ce ai început.

Morning Drinking GIF - Find & Share on GIPHY

6. Încearcă să înveți să accepți și ce le place altora

De exemplu, în cămin s-ar putea să întâlnești persoane care ascultă un anumit gen de muzică care ție nu îți place sau să facă anumite activități diferite de ale tale iar tu trebuie să înveți să te adaptezi.

Including Those Who Look Like Me Loretta Devine GIF - Find & Share on GIPHY

7. Nu fii arogant/ă și nu încerca să te dai șmecher/ă

Ideea e că aici toți suntem egali așa că ține cont de asta. Dacă ești fată renunță să te dai divă în cămin, chiar nu e ok.

Sassy Peace Out GIF - Find & Share on GIPHY

8. Strânge după tine

Nu uita că aici nu ești acasă, nimeni nu este nevoit să facă curat după tine, să îți strângă lucrurile și nici să suporte mirosul de la farfuriile tale nespălate de câteva zile.

College Moving GIF - Find & Share on GIPHY

9. Încearcă să fii pe silent când ceilalți încearcă să doarmă

E de înțeles când te pregătești să mergi undeva sau când vi de undeva și mai scapi câte ceva pe jos, dar încearcă cât de cât să nu îți deranjezi colegii care dorm.

Insomnia GIF - Find & Share on GIPHY

10. Respectă ca să fii respectat!

Ultima și cea mai importantă regulă aș spune eu. Am observat pe parcursul anilor în cămin că asta e regula de bază și se aplică chiar din prima zi. De obicei ce oferi aia primești (bineînțeles, mai există și excepții).

Respect GIF - Find & Share on GIPHY

În principiu… viața în cămin nu-i chiar așa de rea, spun asta după o experiența de trei ani aici. Depinde doar de nivelul tău de toleranță.

Hip Hop Television GIF by WE tv - Find & Share on GIPHY
Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook
Facebook