10 podcasturi românești pe care să le asculți când te simți singur

10 podcasturi românești pe care să le asculți când te simți singur

Știu că e puțin cam lung titlul, dar așa e și cu senzația de singurătate: ai impresia că nu se mai termină odată. Podcasturile pot fi terapeutice în momentele mai delicate ale vieții, pot transforma un blocaj în trafic într-o evadare din gândurile tale, îți pot da senzația că ai ieșit cu prietenii la o discuție pe cinste, te pot face să te simți recunoscător pentru ce ai, dar și pentru ce nu ai și te pot face să-ți dai seama că problemele tale, cu siguranță au mai trecut și pe la alții înainte și nu e capăt de țară, atât timp cât nu ești în Horodiștea, Zimnicea, Beba Veche sau Sulina (am căutat pe Google, îți dai seama).

Așadar, iată 10 podcasturi românești care m-au ajutat și m-au făcut să uit puțin de mine și să nu mai am o părere așa de proastă despre oameni (ordinea nu are vreo importanță):

1. Între showuri Podcast

Dacă ești pasionat de stand-up comedy, cu siguranță ai auzit de acest podcast realizat de unii dintre cei mai cunoscuți stand-upperi români: Teo, Vio și Costel (cu ajutorul lui Alex Mocanu). „Între showuri Podcast” este „un podcast cu, despre și pe lângă stand-up comedy”, înregistrat de cei trei între showurile de vineri și sâmbătă de la Club 99. Momentan au ajuns la episodul 299, iar noi, toți ascultătorii, așteptăm să vedem episodul 300 care probabil va fi unul LIVE, pentru că trebuie să se păstreze tradiția.

Acesta e unul dintre cele mai potrivite podcasturi în situațiile în care prietenii-s ocupați, dar totuși vrei să te simți ca și cum ai fi cu mai mulți la o bere, pentru că atmosfera e foarte prietenoasă și te face să te simți ca și cum ai face parte din grupul lor. Dacă mergi la un show de-al lor, o să te simți ca și cum îți vezi prietenii pe scenă, pentru că te apropie mai mult de ei.

2. Pe Bune  

„Podcastul Pe Bune este un podcast produs de revista DoR (Decât o Revistă). Gazda emisiunii este Andreea Vrabie. Fiecare episod prezintă povestea de viață a unui om creativ, cu toate problemele, momentele de îndoială, fricile și bucuriile pe care le trăiești atunci când faci ceva în care crezi”.

Cel mai recent episod de podcast a fost unul LIVE cu public, fiind o ediție specială în preajma sărbătorilor. Acest episod a fost realizat pe scena Sălii Pictura a Teatrului Național București și printre invitați s-au numărat și actrița Ada Galeș și rapperul Grasu XXL, care au vorbit „despre cum învață constant să trăiască într-o relație complicată cu munca lor”.

 3. Morning Glory, cu Răzvan Exarhu

Normal este o emisiune radio matinal, însă am văzut că pe multe platforme de streaming este încadrată ca fiind un Podcast. Așa că podcastul matinal Morning Glory din cadrul radioului Rock FM este realizat de omul de radio Răzvan Exarhu pe care probabil îl știți de la Radio Guerrilla. Îl puteți asculta în fiecare dimineață de luni până vineri de la 7 la 10 dimineața pentru a vă întreba: Morning glory, morning glory, eu-s prăjit sau cârnăciorii?

4. Somncast

Acest podcast se descrie ca fiind „Un podcast de adormit oamenii mari cu Raul Gheba și Costel Bojog”. Singura parte adevărată de aici e că e realizat într-adevăr de Raul Gheba și Costel Bojog. Spun asta pentru că eu chiar m-am uitat cu gândul că o să adorm, însă am eșuat ajungând să am crize de râs la 2 dimineața. Recomand acest podcast dacă vrei să te simți spart, să te duci cu mintea departe, dar totuși să rămâi cu cei 60 de lei în portofel.

5. Podcast Ceva Mărunt

Un alt podcast realizat de stand-upperi, „atât s-a putut”, nu-i așa, Exarhu? Podcastul Ceva Mărunt e pentru mine versiunea tocilară a Între showuri. Ambele sunt faine, dar nu sunt pe același vibe, dacă-mi permiteți. E realizat de Toma Alexandru, Sergiu Floroaia, Cristi Popesco și Sorin Pârcălab și apare în fiecare luni.

6. Popesco Show

Ăsta ar fi unul dintre podcasturi (știu că e fumată, dar mai merge de-o cârjă). Podcastul este realizat de Cristi Popesco și e foarte interesant că nu invită tot timpul oameni cunoscuți care să-i aducă o grămadă de vizualizări, ci aduce oameni din diverse domenii, care au ceva de spus și care deși nu sunt în mainstream, fac treabă foarte bună. E un podcast relaxant și calm exact ca și realizatorul.

7.  George Buhnici | #IGDLCC

Despre George Buhnici nu are rost să spun nimic pentru că mai mult ca sigur îl știți. Pot să spun doar că recomand podcastul lui pentru că e foarte educativ și-ți crește setea de cunoaștere, deoarece invită oameni foarte pricepuți în ceea ce fac și vorbesc mai mult despre cum fac decât despre ce fac.

8. CineȘtieCe

E un podcast mai pretențios realizat de Teo și Victor Băra. Ascult acest podcast în momentele în care stau pe fotoliul meu, lecturând, savurându-mi ceaiul de la ora 17, îmbrăcat în capot, pregătindu-mă să sting lectura cu un trabuc.

9. MCN Podcast

Este realizat de Cosmin Nedelcu zis și Micutzu, care invită oameni din diferite domenii pentru a vorbi despre ceea ce fac ei, despre politică, despre ce e bine și ce nu e bine. A mai avut un podcast înainte, sperăm să se țină cât mai mult de data asta. Hmm, mersi de întrebare. Mi-a plăcut mult episodul 7, în care au fost invitați doi muzicieni și s-a lăsat cu blues de la mama lui. Recomand acest podcast mai ales dacă ai vrea să asculți podcastul lui Joe Rogan, însă nu știi engleză.

10. Niște Podcast

Și ultimul, dar nu cel din urmă este Niște Podcast realizat de Niște Oameni, adică de Bogdan Drăcea, Virgil Ciulin, Sergiu Mirică, Ioana Luiza, Victor Băra și Dragoș Mitran, care sunt comedianți la început de drum și care vorbesc despre întâmplări ciudate din viața de zi cu zi și despre cum e să fii stand-upper la început de drum în România. E mișto că pe măsură ce trec episoadele vezi cum progresează fiecare tot mai mult și cum ajung să facă stand-up în deschiderea unora dintre cei mai mari comedianți români în săli uriașe.

Acestea sunt cele 10 podcasturi pe care le ascult în mod constant, mai ales când nu vreau să mă mai simt singur, că na, ce să și faci. Dacă aveți sugestii de alte podcasturi care vă ajută sau dacă aveți propriul top, ne puteți scrie pe pagina de facebook Ce să și faci, ca să ajungă și la alți oameni.

Share Button

One thought on “10 podcasturi românești pe care să le asculți când te simți singur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook
Facebook