5 idei de make-up pentru a fi în tendințe

5 idei de make-up pentru a fi în tendințe

Dacă te-ai întrebat care sunt tendințele în machiaj din acest sezon, următoarele 5 look-uri pe care ți le vom prezenta sunt printre cele mai îndrăgite. După cum știm deja, machiajul are rolul de a evidenția trăsăturile, de a obține simetria feței și de a uniformiza culoarea tenului. Pentru realizarea unui machiaj este important să ținem cont de caracteristicile proprii fiecărei fizionomii precum forma feței (ovală, rotundă sau pătrată), forma și culoarea ochilor, forma sprâncenelor, a buzelor, ș.a.

Anul acesta se pune accent în special pe ochi și buze, multă culoare pe pleoape, machiaje grafice, glitter, rujuri în nuanțe îndrăznețe, gene supradimensionate precum și look-uri foarte naturale „no make-up make-up”.   

1. Look-ul natural

Un machiaj nude, ce necesită o piele perfectă, luminozitatea naturală a pielii este cea care va atrage mereu atenția. Fața ușor conturată și sprancenele naturale, nepensate. Produsele de care avem nevoie pentru un astfel de machiaj sunt : o cremă hidratantă, un fond de ten cu textură ușoară sau BB-cream, un corector care să ascundă micile imperfețiuni, fard de obraz sau iluminator pentru a împrospăta aspectul, un rimel negru, un gel incolor pentru sprâncene și un ruj nude.

2. Machiajul anilor ’60

Se merge pe aceeași idee de machiaj natural, cu sprâncele cât mai natural posibil. În acest an genele supradimensionate au devenit preferatele stiliștilor. Obținem acest efect aplicând un strat de mascara, după care așteptăm să se usuce revenind cu un nou strat, pentru a crea efectul de gene unite.

3. Buzele în culori îndrăznețe

Conturul buzelor nu este clar și expresiv, culoarea trebuie să fie mai întunecată pe centrul buzelor și mai deschisă spre margini. Se folosesc nuanțe estompate de portocaliu, maro, precum și rujuri în nuanțe de roșu aprins. Pentru a crea acest aspect al buzelor trebuie să punem o culoare mai închisă în centru și să estompăm ușor spre margini, pentru a crea impresia unor buze mai voluminoase.

4. Machiaje grafice

Linia simplă de tuș nu e suficientă pentru acest sezon, este folosită linia grafică pentru a oferi un machiaj simplu și de efect. Combinat cu un ruj într-o nuanță puternică, se transformă automat într-un machiaj pentru ocazii speciale. Se trasează o linie de-a lungul genelor cu ajutorul unor umbre negre, liniile trebuie să fie cât mai groase pentru un efect cât mai dramatic.

5. Machiaj în nuanțe metalice și glitter

Nuanțele metalice și glitterul au revenit în forță sezonul acesta. Nu mai este un machiaj limitat ci glitterul iese și în afara pleoapei, completează colțurile ochiului, ajungând până la pomeți, și sprânceane. Acest machiaj este foarte ușor de realizat și este ideal pentru o ieșire de seară dacă ești mai îndrăzneață sau pentru o petrecere tematică.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook
Facebook