Orașul care a inspirat South Park

Orașul care a inspirat South Park

Deoarece o poveste bună nu se compară cu nimic, v-am pregătit secțiunea de „Stories”, pe al nostru, Ce să și faci. Aici vrem să împărtășim experiențe sau să vă dăm inside-uri despre anumite lucruri, locuri și întâmplări.

Cu toții știm arhicunoscutul serial animat de comedie South Park, dar nu toată lumea știe și de unde a pornit toată tărășenia celor patru băieți protagoniști și a orașului în care locuiesc.

Dacă tooootuși există oameni care nu au nici o idee despre ce este vorba în acesta, o să vă spunem noi.

South Park este un sitcom american animat apărut în 13 August 1997 și care se difuzează și astăzi, destinat unei audiențe mai mature, din cauza umorului dark și subiectelor taboo sau mai sensibile pe care le abordează, de multe ori acestea fiind foarte serioase și care afectează societatea în care trăim, dar mascate și introduse în serial sub formă de glume și desigur, din cauza conotației sexuale destul de explicite, care își face apariția frecvent.

Numele serialului vine de la orașul în care se petrece acțiunea, South Park, Colorado și în care, Stan Marsh, Eric Cartman, Kyle Broflovski și Kenny McCormick, niște băieți de 10 ani, cu un comportament și acțiuni nu prea adecvate unor copii de 10 ani, își petrec viața.

Eu fiind un mare fan al serialului de mult timp, am avut parte de o experiență neașteptată, care mi-a permis să aflu cum a apărut acesta și care a fost inspirația acelei lumi care ți s-ar părea că a luat-o puțin “pe arătură” și cât este de aproape, de fapt, de realitate.

Petrecându-mi vara în statul Colorado, USA, am descoperit că mă aflu la o oră distanță de orașul care a dat naștere dezaxatului serial, așa că, nu aveam cum să nu fac un trip până acolo.

Ajunși în Fairplay, Colorado, am realizat ca e „as close as it gets”. Nu e leit cu orașul din serial, normal, dar asemănarea este izbitoare. Pe lângă faptul ca, din 1869 până în 1874 acesta s-a numit South Park City și că se află în South Park National Heritage Area, se pot observa clădiri colorate și foarte asemănătoare cu cele de pe străzile orașului South Park de pe Comedy Central. De exemplu, clădirile triunghiulare, A-frame ce apar în serial. Orășelul este înconjurat de munți la fel ca în serial, are un iz pitoresc și pașnic, and of course “Friendly faces everywhere. Humble folks without temptation”.

Fairplay a devenit faimos din cauza asocierii cu serialul animat și o atracție turistică pentru statul Colorado. Orășelul mai are o parte istorică din vechiul South Park City care a devenit un muzeu în aer liber și care este încă un plus pentru reputația de atracție turistică a orășelului.

Pe străzile acestuia vei putea întâlni caracterele serialului făcute din carton, magazine de suveniruri bazate pe serial și diferite hint-uri legate de acesta.

Deși orașul din serialul South Park a fost inspirat de Fairplay, caracterele au fost inspirate din altă parte a statului Colorado, din orașul Boulder, unde creatorii acestuia, Trey Parker și Matt Stone au fost studenți ai University of Colorado și au creat unele personaje după persoane din viața lor, lucru pe care nu l-au ascuns niciodată.

Kenny este creat după un prieten din orașul natal al lui Trey Parker, cel mai sărac băiat din oraș, care purta mereu o geacă portocalie, oamenilor le era greu să înțeleagă ce spune și dispărea tot timpul. De aici ideea acestui personaj de a muri și de a se întoarce frecvent. Trey a povestit că lumea se întreba tot timpul „Unde e Kenny? A murit?”. Da, acest băiat se numea tot Kenny.

Stan este bazat chiar pe creatorul Trey Parker. Acesta le-a dat părinților lui Stan numele părinților lui și au chiar aceeași dată de naștere, 19 Octombrie.

Celălalt creator, Matt Stone, s-a introdus și el în serial, inspirând personajul Kyle, cu care împarte tot aceeași dată de naștere, 26 Mai și aceeași religie, amândoi fiind evrei.

Cartman este inspirat de către Matt Karpman, un coleg de școală și prieten de-a lui Trey, dar și de către Archie Bunker din „All in the Family”.

Mama lui Cartman, Liane, este inspirată după fosta logodnică a lui Trey, de asemenea având același nume.

Producătorul South Park a primit și el un personaj în serial, pe Butters, care îi ilustrează personalitatea.

Randy, tatăl lui Stan, este inspirat de către tatăl lui Trey, Randy Parker, tot geolog.

Shelly, sora lui Stan, împarte același nume cu sora adevărată a lui Trey.

La fel și mama lui Stan, Sharon.

Mr. Mackey este bazat pe consilierul din liceu a lui Trey și are același tic verbal ca acesta, M’kay?

Mr. Garrison este tot o copie aproape perfectă a unui profesor din liceul lui Trey.

Angajatul de la City Wok interpretează un adevărat angajat de la City Wok, pe care Trey și Matt îl cunoșteau.

Acum chiar putem înțelege versul din intro-ul serialului, „So come down to South Park and meet some friends of mine”.

Dacă dorești să mai explorezi și ale locuri prin poveștile noastre, poți citi acest articol ce îți oferă și câteva tips and tricks despre o excursie low cost în Budapesta!

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook
Facebook