Unde să te oprești în timpul unei plimbări prin Cluj

Unde să te oprești în timpul unei plimbări prin Cluj

Dacă ești în Cluj și iubești să te plimbi de nebun pe străzile frumosului oraș, pentru a descoperi locuri și oameni noi pe care sigur o să-i îndrăgești, aici vei găsi un exemplu de oprire pe care ar trebui să o faci. Tot printr-o plimbare hoinară am descoperit și noi aceast loc spectaculos ce are mai multe atribute… magazin de antichități, anticariat și galerie de artă.

Galeria Ernest, Strada Horea, nr.22

Intrând în curtea interioară care arată de parcă e scoasă dintr-o poveste, am fost întâmpinați de un bătrânel simpatic, acesta fiind proprietarul, care s-a bucurat enorm că cineva îi trece pragul și e interesat de munca lui de o viață. El ne-a făcut să ne simțim ca acasa, primindu-ne cu ospitalitate și un simț al umorului deosebit.

Acesta ne-a spus ca este cea mai veche galerie de artă din Cluj, fiind înființată în 1992 și acoperind o gamă diversificata de obiecte de artă și antichități.

Două dintre încăperi au pereții plini de tablouri și obiecte vintage, iar când le treci pragul poți să juri că ai trecut printr-o mașină a timpului și ai ajuns într-o lume ce se desfășoară secole în urmă.

 Pe lângă antichitățile de peste tot din lume și din diferite secole, la începutul scării ce duce până în pod, se găsesc și obiecte tradiționale românești, organizate într-un mod decorativ.

Scara este spectaculoasă, în spirală și în temă cu restul galeriei, fiind plină cu tablouri și exponate. Aceasta a fost construită de evrei, iar anul construcției încă datează gravat pe stâlpul de susținere.

Aici se află și tabloul portret al proprietarului, realizat de nepotul său.

  A treia încăpere este un muzeu al sticlei.

Pe lângă operele de artă pe care le deține, galeria este în sine o operă de artă îmbâcsită cu istorie si frumusețe.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook
Facebook